Oficial: Peste un milion de alegători din Republica Moldova au votat, până la ora 16.00, la alegerile parlamentare anticipate

Via: rfi.ro

Peste un milion de cetățeni moldoveni au votat pana la ora 16 pentru un nou parlament. Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, având în vedere că rata de participare a depășit o treime din numărul alegătorilor înscriși pe listele elctorale se poate spune că scrutinul de duminică poate fi considerat valabil. În total, 3,2 alegători sunt așteptați astăzi la urne.

Până la ora 16.00, aproximativ 140.000 de alegători au votat peste hotare, a mai spus președintele Comisiei Electorale Centrale, care a anunțat și închiderea unor secții din străinătate.

” În acest moment putem informa că la ora 15:00 ora Chișinăului a fost închisă secția de votare în Japonia, Tokio, unde au participat la scrutin 31 de alegători. În începutul difuzării briefing-ului și-a încheiat activitatea și secția de votare la Beijing, China. Anunțăm de asemenea despre deschiderea fără impedimente a secțiilor de votare pe coasta estică a Statelor Unite ale Americii. Invităm diaspora să voteze în orașele New York, Boston, Washington DC, Asheville, Orlando, Atlanta (14:00), Minneapolis, Chicago, Dallas (15:00) și Denver (16:00). Salutăm și de această dată mobilizarea fără precedent a moldovenilor în străinătate. Venim împreună cu MAEIE cu îndemnul public să fie respectate regulile de ordine publică și sanitare din țările în care vă aflați, cooperați cu funcționarii electorali și voluntarii care sunt prezenți la secțiile de vot unde este anticipată o participare mai mare de alegători. Urmărim cu atenție sporită secțiile de vot unde a votat un număr mai mare de conaționali. La această oră, în peste 15 secții de votare au fost utilizate peste 2000 de buletine. Majoritatea sunt în Franța, Italia, Germania și Marea Britanie. Din păcate, constatăm mai multe dezinformări lansate pe diferite platforme online, site-uri și grupuri. Documentăm aceste informații și le vom referi organelor competente. Reiterăm importanța informării din surse oficiale, verificate și credibile.”, a precizat Dorin Cimil.

Citește articolul pe rfi.ro