Orban, despre cine primește vaccinul anti-COVID: Prioritizarea se va face în funcţie de cantităţi

Via: Newmoney.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că strategia de vaccinare împotriva Covid-19 va fi finalizată până săptămâna viitoare şi va fi prezentată public, precizând că prioritate vor avea cadrele medicale, persoanele în vârstă şi angajaţii din sectoare critice, cum sunt apărarea naţională, energie, serviciile publice.

Ludovic Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Mihail Kogălniceanu, că distribuţia vaccinului anti-Covid-19 se va face în mai multe etape.

Cine va avea prioritate la vaccinarea anti-COVID

“Cantităţile de vaccin se distribuie proporţional cu populaţia fiecărei ţări a Uniunii Europene. Distribuţia se va face în mai multe etape, în funcţie de capacitatea de a produce cantităţile contractate, din ceea ce ştim noi există un contract semnat deja pentru 200 de milioane de doze de vaccin şi 200 de milioane în rezervă, pe măsură ce cantităţile sunt produse ele vor fi livrate către statele membre al Uniunii Europene, în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populaţiei fiecare ţară europeană”, a anunţat premierul.

El a mai precizat că vor fi vaccinaţi mai întâi personalul medical, persoanele vulnerabile şi angajaţii din sectoare esenţiale, menţionând că strategia de vaccinar va fi finalizată până săptămâna viitoare şi va fi prezentată publică.