Orban la RFI: Noua OUG privind salariile bugetarilor, la fel de inoportună ca prima, o sfidare

Via: rfi.ro

Toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a legii salarizării vor primi un sfert din diferenţa dintre suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată. Ministerul Muncii a publicat o nouă variantă a unei OUG în acest sens, după ce proiectul inițial prevedea creșteri salariale de până la 50% pentru bugetari, unele categorii urmând să beneficieze de sporuri, iar altele nu.

Ludovic Orban critică noua variantă a OUG privind salariile bugetarilor: ”La fel de inoportună ca și prima variantă. Aici, vreau să menționez un lucru: în Parlament, majoritatea guvernamentală deja a impus adoptarea unei legi de creștere a salariilor în sectorul public pentru toate categoriile de angajați din sectorul public. Legea este atacată la CCR și din acest motiv nu a intrat în vigoare, CCR urmând să se pronunțe în septembrie. Dar deja există o lege care a fost adoptată. De ce Guvernul a venit cu prima formă a Ordonanței și acum vine cu altă formă a Ordonanței este foarte greu de înțeles. Există o lege care a fost votată, care și aia este sfidătoare la adresa celorlalte categorii de angajați din România, din mediul privat, profesiile liberale, chiar și persoanele care beneficiază de pensie sau de alte tipuri de venituri sunt discriminate, în raport cu creșterea salariilor angajaților”.

Fostul premier precizează că ”sunt anumite instituții unde într-adevăr era necesară creșterea salariilor, în Educație, mai ales și mai sunt câteva instituții, dar să mărești acum salariile la nivelul salariilor la care trebuia să se ajungă conform Ordonanței date de Guvernul PSD în 2017 este o sfidare la adresa celorlalți oameni”.

Citește articolul pe rfi.ro