Orban: Luni depunem Programul de guvernare și lista miniștrilor. Nu cred în boicotul PSD

Via: rfi.ro

„Luni depunem programul de guvernare actualizat cu miniștrii. Luni la ora 10 avem reuniune în Biroul Politic Național și vom supune votul colegilor programul reactualizat și membrii guvernului. (…) Să eliminăm boictoul procedural pe care îl vrea PSD”, a declarat Orban, la Balș.

Orban a mai declarat că, aşa cum a anunţat deja, PNL doreşte declanşarea alegerilor anticipate. ”Singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare este ca românii să îşi aleagă din nou un Parlament care să fie o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei. Este nevoie, evident, ca Parlamentul trebuie să respingă două guverne”, a subliniat premierul, care a mai precizat că nu crede în posibilitatea ca PSD să amâne învestirea Guvernului.

Să amintim că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, la o zi după ce acesta a fost demis prin moțiune de cenzură.

Premierul desemnat Orban urmează să vină în fața parlamentarilor pentru votul de încredere și formarea unui nou cabinet.

În conformitate cu reglamentul Camerelor, Parlamentul trebuie în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista trebuie să programeze plenul în care se dă votul de învestire.

Citește articolul pe rfi.ro