Orban: România va primi 200 de ventilatoare pulmonare din SUA

Via: rfi.ro

”200 de ventilatoare ne vin din SUA ca urmare a discuţiei între preşedintele Trump şi preşedintele Iohannis. Vom beneficia de o excepţie…. Mai avem contractate pentru 200 de ventilatoare din Coreea de Sud. De asemenea, continuăm efortul de a produce în România ventilatoare. Sunt trei proiecte care se derulează în paralel. O companie americană a pus la dispoziţie tot planul, cu condiţia de a produce nu pentru comercializare, ci pentru necesarul din spitale. Această companie amerciană este una dintre cele mai performante”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

”Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiţi”, a adăugat Orban.

Prim-ministrul a mai afirmat că trebuie crescută capacitatea de testare în continuare şi trebuie luate şi alte măsuri pentru a face faţă în continuare pandemiei.

”Sigur că noi am crescut capacitatea şi am ajuns undeva la 10.000 de teste. Stabilirea unor reguli, de exemplu să se măsoare temperatura persoanelor… trebuie să continuăm educaţia oamenilor. Inclusiv purtarea măştii pentru că am văzut că unii nu o poartă corect. Trebuie să ne pregătim pentru a întări reţeaua de spitale”, a mai spus premierul.

Orban a reamintit că purtarea măştilor va fi obligatorie după 15 mai în spaţiile închise – magazine, birouri, instituţii, mijloace de tranport în comun.

Citește articolul pe rfi.ro