Papa Francisc, criticat de Ucraina după ce a spus că Daria Dughina este o „nevinovată a războiului”

Via: rfi.ro

„Mă gândesc la această tânără femeie nefericită care a murit din cauza unei bombe puse sub scaunul maşinii sale la Moscova”, a adăugat papa, referindu-se la asasinarea Dariei Dughina.

„Îi port pe toţi prizonierii în inima mea, în special pe cei care sunt într-o stare fragilă, şi chem autorităţile responsabile să ia măsuri pentru eliberarea lor”, a mai spus Papa Francisc. „Mă gândesc la copii. Atâţia morţi şi atâţia refugiaţi. Atâţia răniţi. Atâţia copii ucraineni şi ruşi au rămas orfani. Orfanii nu au naţionalitate: au pierdut un tată sau o mamă, fie că sunt ruşi sau ucraineni” a adăugat el.

Într-un postare pe Twitter, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că declarația Suveranului Pontif a fost “dezamăgitoare”.

„Discursul de astăzi al papei a fost dezamăgitor și m-a făcut să mă gîndesc la multe lucruri: nu poți vorbi în aceeași propoziție despre agresor și victimă, despre violator și persoana violată; cum este posibil să-l menționezi pe unul din ideologii imperialismului rus ca victimă inocentă?”, a scris Andrii Yurash pe Facebook.

Sursa imaginii:
Facebook/Andrii Yurash

Citește articolul pe rfi.ro