Patru localităţi din Timiş vor intra în carantină

Via: Newmoney.ro

„În urma unei analize, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a localităţilor Şandra şi Niţchidorf, respectiv U.A.T. – urilor Dumbrăviţa şi Şag. În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Timiş.

Hotărârile vor fi transmise de urgenţă către Centrului Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei în cele patru localităţi. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în ordinul şefului DSU.

Rata de infectare la o mie de locuitori în cele patru localităţi este: Dumbrăviţa – 7,68; Niţchidorf – 10,33; Şag – 10,87; Şandra – 7,34.