Pe fondul inflației în creștere în 2022, s-a accentuat și preferința românilor către parcurile de retail

Via: Newmoney.ro

Anul 2022 a accentuat preferința românilor către parcurile de retail pe fondul inflației în creștere, estimările arătând un trafic zilnic de peste 150.000 de consumatori în cele 26 de parcuri de retail deținute de Square 7 Properties și fondul belgian Mitiska REIM pe piața românească.

”Portofoliul nostru s-a extins cu 33% în ultimii cinci ani, fie prin proiecte noi, fie prin extinderi ale parcurilor existente”, explică Clemens Petschnikar (foto), CEO, Square 7 Properties, adăugând: ”Investim constant în clădiri noi, sustenabile, în concepte moderne de retail, adaptate la cerințele din ce în ce mai exigente ale consumatorilor și investitorilor.”

Cei doi parteneri au inagurat anul acesta o nouă extindere la Slatina, de 7.000 mp, au demarat un nou proiect în Giurgiu, cu o suprafață închiriabilă de peste 7.000 mp și au în autorizare două noi proiecte de aproximativ 22.000 mp la Pitești și respectiv de 8.000 mp la Mediaș, toate trei urmând a fi inaugurate în 2023. Square 7 & și Mitiska REIM au abordat o strategie diferită, cu focus pe orașe nedezvoltate din punct de vedere al spațiilor destinate comerțului modern. Astfel, majoritatea celor 26 de parcuri de retail se află în orașe cu populație de sub 150.000 de locuitori.

”În contextul post-pandemic și al inflației galopante, oamenii tind să își modifice obiceiurile de consum, devenind mai prudenți. Este notabilă, totuși, performanța retailerilor de tip discount și de tip pet shop în toată această perioadă, la care se adaugă magazinele de tip home & deco, pe fondul menținerii sistemului de muncă hibrid”, mai spune Clemens Petschnikar.