Piloții Lufthansa au respins o ofertă salarială și ar putea intra în grevă oricând

Via: Newmoney.ro

Piloţii Lufthansa au respins o ofertă salarială a transportatorului aerian emblematic al Germaniei şi ar putea intra în grevă oricând, a declarat joi sindicatul VC, în timp ce disputa privind salariile continuă.

Ei au votat în favoarea acţiunii sindicale luna trecută, ameninţând cu alte perturbări în timpul sezonului aglomerat al călătoriilor de vară.

VC a spus că cea mai recentă ofertă a Lufthansa este un pas în direcţia corectă, dar a rămas sub cerinţele sindicatului, care includ o creştere a salariilor cu 5,5% în acest an pentru piloţii săi şi compensarea automată a inflaţiei, ulterior.

„Pregătirile legale şi organizatorice pentru acţiunea de grevă au fost începute. Cu toate acestea, este clar că (VC) rămâne deschis”, a spus sindicatul.

    „În acelaşi timp, dorim să discutăm despre forma flexibilă a acestei oferte cu VC şi, prin urmare, am propus noi date sindicatului pentru a purta discuţii. Suntem disponibili să continuăm discuţiile în orice moment”, a spus compania aeriană.

    Grevele şi lipsa de personal au forţat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară şi au provocat cozi de ore în marile aeroporturi, frustrând turiştii dornici să călătorească după ridicarea restricţiilor Covid-19.

    La începutul acestei luni, conducerea Lufthansa a ajuns la un acord de salarizare cu personalul de la sol, evitând noi proteste, după ce o grevă a forţat-o să anuleze peste 1.000 de zboruri. De asemenea, compania se confruntă cu posibile greve ale piloţilor de la Eurowings, al căror vot pentru acţiunea grevistă se încheie pe 31 august.