Premieră mondială: cercetătorii polonezi au realizat testul genetic care poate prezice evoluţia COVID-19

Via: Newmoney.ro

Cercetătorii polonezi se pregătesc să prezinte ceea ce ei susţin că ar putea fi primul test de susceptibilitate privind noul coronavirus. Testul le va permite medicilor să prezică o evoluţie mai gravă a COVID-19 la unii pacienţi.

Potrivit agenţiei de presă PAP, proiectul realizat de cercetătorii de la Centrul de studii ADN din oraşul Poznan (vestul Poloniei) se află în etapa finală. Studii şi observaţii medicale au indicat că unii oameni sunt mai susceptibili la anumite infecţii decât alţii. Testul polonez, folosind rezultate ale cercetărilor efectuate în SUA şi China asupra unor , va face posibilă detectarea unei susceptibilităţi genetice mai mari la virusul SARS-CoV-2.

”Acesta este primul astfel de test genetic din lume”, a afirmat şeful programului de cercetare şi dezvoltare din cadrul Centrului de studii ADN de la Poznan, Jacek Wojciechowicz, citat de Agerpres. El a adăugat că testul va face posibilă identificarea pacienţilor care necesită spitalizare încă de la primele stadii ale bolii şi în cazul cărora estimările sunt mai pesimiste. ”Acest lucru îi va ajuta pe medici să pună un diagnostic şi să trateze boala”, a explicat Wojciechowicz.

Aproape trei milioane de oameni s-au infectat cu noul coronavirus la nivel mondial, fiind înregistrate până acum peste 200.000 de mii de decese.