Premierul Cîțu: Guvernul va aloca ajutoare pentru fiecare gospodărie afectată de inundații

Via: rfi.ro

13 localități din județul Alba sunt afectate de inundații, din care în patru situația este gravă.

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia și-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roșia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren. Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităților afectate de inundații din județul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va aloca ajutoare pentru fiecare gospodărie afectată și a anunțat că angajații MAI și MApN vor rămâne în zonă pentru a veni în ajutorul localnicilor.

Șeful Guvernul a declarat în județul Alba că cel mai important lucru este că nu au fost înregistrate victime. Conform acestuia, prioritatea autoritățile este refacerea gospodăriilor, iar angajații MAI și MApN vor rămâne în zonă pentru a veni în ajutorul localnicilor.

„Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea. Rog cetățenii din localitățile avariate să ia legătura cu primarii, pentru a ne asigura că ajutoarele vor ajunge cat mai repede la cei afectați”, a declarat Florin Cîțu.

Citește articolul pe rfi.ro