Primarul din Berzunți la RFI: Urătorii au exagerat un pic, lumea s-a distrat, nu susținem războiul

Via: rfi.ro

Primarul Ștefan Tifan spune ce s-a întâmplat de Anul Nou în Berzunți: ”Din păcate, ceata de pe Butucaru a exagerat un pic, dacă pot spune, la anumite chestii și a făcut o parodie, nimic altceva, o parodie, cu nici o altă intenție, cu nici o idee pro-războiului sau pro-Rusia sau pro la ceea ce se întâmplă astăzi la nivel național (internațional-n.r.), între Rusia și Ucraina. Așa că printr-o simplă parodie s-a ajuns unde s-a ajuns (…). A fost o simplă scenetă, a fost o parodie care a distrat efectiv lumea (…). Dacă cineva a ascultat urătura aia până la capăt, cei doi mari șefi de state s-au îmbrățișat, mă refer măscăricii și-au dat mâna și au zis că totul e bine și va fi bine în viitor. A fost o parodie, toată lumea este împotriva războiului”.

Reporter: Parodie-parodie, dar și parodia are niște limite, sunteți de acord?

Ștefan Tifan: Nu. Parodia înseamnă că poți să faci parodie de toate. Și pe timpuri vechi înainte de 1989 se făceau parodii, nu putea nimeni îngrădi asemenea chestii (…).

Sursa: YouTube

Reporter: Dar vi se pare oportună această parodie în timp ce în Ucraina mor atâția oameni și sunt bombardate spitale, maternități și primării?

Ștefan Tifan: Este adevărat, dar câte nu se întâmplă în țara asta a noastră și din partea aialaltă, în Ucraina, să sufere. Să nu credeți că nu ne-am gândit că sunt suflete care mor, sunt suflete care sunt pe marginea drumului, sunt suflete care nu au ce mânca, sunt suflete care stau sub cerul liber. Dacă cineva a urmărit urătura până la sfârșit, s-a văzut că acolo undeva cei doi șefi ziși așa din ceată, măscărici, și-au dat mâna și au spus că vor pace și că să dea Dumnezeu să fie bine și să fie pace.

Interviul integral, mai jos.

Citește articolul pe rfi.ro