Prof. Daniel Coriu la RFI: Când va trece această pandemie, trebuie să găsim și niște vinovați. Nu numai moral, ci...

Via: rfi.ro

România are un număr foarte crescut de decese evitabile, personalul medical este copleșit, nu mai putem face față numărului crescut de infecții noi, spune la RFI, prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

“Când va trece de această pandemie, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute niște greșeli. Cineva trebuie să răspundă, ca aceste greșeli să nu se mai repete. De ce nu s-a acționat, pentru că tot ce facem noi acum trebuia făcut încă din vară? Cu pașaportul verde, care e o chestiune corectă, cu testarea obligatorie a personalului medical, cu vaccinarea personalului medical…Toate acestea sunt lucruri puteau fi făcute încă din vară, când s-a discutat la Guvern, la minister. De ce nu au avut curaj să le implementeze atunci?”, mai spune prof. Coriu.

Carantinarea unor orașe și vaccinarea sunt măsuri care trebuie luate imediat, mai spune președintele CMR. “Suntem într-o situație tragică. Spitalele sunt pline, nu mai avem unde pune pacienții, iar boala se transmite. Noi trebuie să facem totul pentru a bloca transmiterea bolii, să vaccinăm oamenii și să mai salvăm vieți. Este o situație critică pentru România. Dacă cei care pot să facă ceva și nu o fac, au o problemă”, avertizează prof. Coriu.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:

Citește articolul pe rfi.ro