Programul „Noua casă” primește mai puțini bani decât anul trecut

Via: Newmoney.ro

Programul guvernamental „Noua Casă”, va avea în acest an un buget cu 25% mai mic decât cel din 2020, ceea ce va duce și la o reducere a numărului de beneficiari care-și vor lua o locuință prin intermediu acestui program.

Programul „Noua Casă” va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, în scădere faţă de 2 miliarde de lei cât a fost în 2020, a anunţat vineri Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), care estimează în jur de 6.000 de beneficiari.

Astfel, potrivit acestuia, numărul beneficiarilor va scădea și el în acest an.

„Plafonul din 2020 a fost 2 miliarde de lei, a fost aproape în totalitate subscris. Aproximativ 8.000 de garanţii pentru Prima Casă/Noua Casă au fost date în 2020. Pentru 2021, plafonul este în scădere, la 1,5 miliarde lei. Estimăm în jur de 6.000 de beneficiari ai programului ‘Noua Casă’, acest tip de garanţie fiind dat tot prin Fondul Naţional de Garantare”, a menţionat Cristian Păun, în cadrul unei videoconferinţe, citează wall-street.ro.