PROIECT. Cadrele didactice care refuză vaccinarea anti-COVID-19 ar putea fi obligate să predea online

Via: Newmoney.ro

Vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne voluntară, însă profesorii care nu se imunizează ar putea fi obligați să predea doar în sistem online, din cauza presiunii părinților aspura acestui aspect, a anunţat marţi Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a ținut să sublinieze că este vorba doar despre o ipoteză, iar la acest moment toate ipotezele sunt luate în calcul și analizate. „

  ”, a declarat ministrul Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

  Sorin Cîmpeanu a mai spus că Institutul Național de Sănătate Publică nu are testele non-invazive în proceduri, dar e treaba Ministerului Educației să discute cu INSP, să ia în considerare introducerea în proceduri dacă acest lucru este posibil.

  Mai puțin de 2% din testele antigen rapide au fost folosite în şcoli

  Recent, ministrul a declarat că, în opt săptămâni de școală, au fost folosite mai puțin de 2% din testele antigen rapide puse la dispoziție pentru . Acesta a propus drept soluție folosirea testelor non-invazive, care ar trebui achiziționate, spunea el, de către Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu. Ulterior, Cîmpeanu a precizat că a fost informat de la Ministerul Sănătății că testele non-invazive nu sunt relevante, prin urmare nu mai insistă.

  Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a explicat apoi de ce testele non-invazile pentru depistarea infecției cu coronavirus, cele care presupun probe de salivă, nu sunt deocamdată recomandate.

  Medicul a spus că unele state folosesc astfel de teste, dar mai e nevoie de studii care să demonstreze că ele respectă criteriile UE. Potrivit acesteia, consecințele pot fi majore dacă sunt folosite teste a căror precizie și eficacitate nu sunt demonstrate.