Proiect pilot pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă: Un nou sistem pentru verificarea/validarea şi emiterea biletelor

Via: Newmoney.ro

CFR Călători a anunţat introducerea unui nou sistem care facilitează verificarea/validarea şi emiterea legitimaţiilor de călătorie de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur.

Proiectul pilot va fi implementat de miercuri, 15 septembrie, după ora 14:00, în primă etapă, pe cele 60 de trenuri de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur unde călătorii au la dispoziţie posibilitatea achiziţionării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless (Mastercard sau Visa): card, telefon, ceas sau brăţară inteligentă.

”CFR Călători implementează un nou sistem care facilitează verificarea/validarea şi emiterea legitimaţiilor de călătorie de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur. În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de digitalizare, CFR Călători implementează de miercuri, 15 septembrie 2021 – după ora 14:00, un proiect pilot prin care este facilitată verificarea/validarea şi emiterea legitimaţiilor de călătorie în tren prin intermediul dispozitivelor mobile”, anunţă CFR Călători.

Personalul de tren va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) şi capabilităţi de scanare codurilor de bare / coduri QR, precum şi imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

    Pentru realizarea de tranzacţii prin utilizarea instrumentelor electronice de plată contactless, s-a încheiat un protocol de colaborare pentru testarea aplicaţiei software, Alpha PhonePOS, pusă la dispoziţie de Alpha Bank România, prima aplicaţie Tap to Phone lansată de o bancă pe piaţa locală.

    Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării şi automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plăţilor în numerar în contextul pandemiei COVID 19.

    În primă etapă, proiectul pilot cuprinde cele 60 de trenuri de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur unde călătorii au la dispoziţie posibilitatea achiziţionării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless (Mastercard sau Visa): card, telefon, ceas sau brăţară inteligentă. Ulterior în maxim 45 de zile soluţia va fi implementată la personalul de tren care deserveşte vagoanele de dormit şi cuşetă”, precizează compania.