PSD sesizează CCR. Valeriu Steriu: Asumarea răspunderii nu e cea mai democratică formulă

Via: rfi.ro

Social-democratul Valeriu Steriu explică de ce ar fi această asumare a răspunderii neconstituțională: ”Sunt în clipa de față legi în dezbatere parlamentară modificate prin acest proiect de asumare și aici lucrurile sunt în mod real necesar a fi analizate de către CCR, pentru a vedea dacă există un conflict între Guvern și Parlament. Toată procedura de asumare îmi pare mai degrabă o procedură de tatonare, de a se învăța acest Guvern cu asumarea, nu este cea mai democratică formă”.

Întrebat unde spune Constituția că Guvernul nu poate să-și asume răspunderea pe o lege aflată în procedură parlamentară, deputatul PSD a răspuns: ”Acestea sunt elementele sesizate și așteptăm opinia specialiștilor în constituționalitate, care să ne dea acest verdict”.

De ce nu depune PSD o moțiune de cenzură? ”Toate la timpul lor. În clipa de față și pentru noi prioritar este să vedem forma bugetului. Acest Guvern are o lună, foarte multe erori și în momentul în care toate acestea vor fi cumulate, vor face textul unei analize, care va sta la baza unei moțiuni de cenzură”, spune Valeriu Steriu.

Citește articolul pe rfi.ro