Regele Charles III, discurs emoţionant în plenul Parlamentului de la Londra: Regina Elizabeth a fost un model

Via: Newmoney.ro

Regele Charles III a afirmat, luni, în primul discurs ca monarh susţinut în faţa Parlamentului britanic reunit, că mama sa, regina Elizabeth II a fost un model, un exemplu de altruism şi speră să-i poată călca pe urme.

„Vă sunt profund recunoscător pentru mesajele voastre, Regina Elizabeth a fost un model. În timp ce mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră, nu pot să nu simt greutatea istoriei care ne înconjoară şi care ne aminteşte de tradiţiile parlamentare vitale cărora le sunteţi dedicaţi .

Jurământul pe care draga mea mamă l-a ţinut cu devotament neegalat a arătat un exemplu de altruism pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al vostru, sunt hotărât să-l urmez cu credinţă”, a spus Charles III.

Potrivit News.ro, la finalul ceremoniei, la care au fost prezenţi şi foşti premieri, s-a intonat imnul God Save the King.

    Liderilor mondiali li s-a spus şi că nu îşi pot folosi maşinile oficiale pentru deplasarea până la Westminster Abbey, în 19 septembrie – va fi organizată deplasarea cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei. “Vi-l puteţi imagina pe Joe Biden în autocar?, ar fi reacţionat duminică pe WhaatsApp un ambasador la Londra.

    La funeralii pot veni doar şefii de stat şi soţiile sau partenerele lor. Va fi atât de mare aglomeraţia în Westminster Abbey încât ar fi imposibil să participe mai mult de două persoane (demnitarul şi soţia sa) din fiecare ţară, menţionează politico.com. Şefii de stat care nu pot fi prezenţi pot alege pe altcineva ca reprezentant oficial, de exemplu pe premier sau pe un ministru.

    Şefii de stat şi partenerele lor vor face deplasarea la Westminster Abbey, în ziua funeraliilor, cu autocare escortate, dintr-un loc în vestul Londrei, unde vor fi nevoiţi să îşi lase propriile vehicule din motive legate de securitate şi din cauza restricţiilor.

    În ceea ce priveşte sosirea în Anglia, liderilor li se recomandă să folosească zboruri comerciale, ei fiind avertizaţi că aeroportul Heathrow nu va fi disponibil pentru zboruri private. Liderii care insistă să facă deplasarea cu avioane private vor fi nevoiţi să se orienteze către alte aeroporturi din zonă. Transferul cu elicopterul între diverse destinaţii sau între aeroport şi alte locuri este interzis, din cauza numărului mare de zboruri din perioada respectivă.