S-au stabilit datele pentru audierile miniștrilor Cabinetului Orban II

Via: Newmoney.ro

Audierile miniştrilor Cabinetului Orban ll în Parlament vor avea loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00, conform deciziei Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La şedinţa Birourilor permanente a participat şi premierul desemnat Ludovic Orban.

”Audierile miniştrilor au loc în 17,18, 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor pentru învestirea Cabinetului urmează să se desfăşoare luni, 24 februarie, ora 16.00”, a anunţat Ludovic Orban.

Potrivit prevederilor regulamentare, Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune la cel mult 15 zile de la primirea programului şi a listei Guvernului.

  Fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

  Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

  Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

  PNL, sesizare la CCR

  În aces sens, liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că PNL va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu repartizarea mandatelor în Birourile Permanente, considerând că liberalilor li se cuvine încă un loc.

  ”Grupul deputaţilor PNL depune o sesizare la CCR privind respectarea repartizării funcţiilor în Birourile Permanente. PNL ar fi trebuit să mai deţină un mandat şi PSD să piardă un mandat. PSD generează acea majoritate şi reuneşte 13 din cele 25 de voturi din BPR. Noi considerăm că trebuie respectate cutuma şi regulamentul. Este o acţiune premeditată a celor de la PSD”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin