Șefa BRD Pensii, suspendată de ASF din cauza unor nereguli contabile

Via: Newmoney.ro

ASF subliniază că interesele românilor care aveau pensii la BRD Pensii Private nu au fost afectate.

”În sarcina directorului general s-au reținut fapte contravenționale privind efectuarea unor înregistrări în contabilitate, care nu au avut la bază documente justificative, nu au raționament economic, contravin funcționalității conturilor și care nu reflectă situația reală a patrimoniului administratorului BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A”, se menționează într-un comunicat de presă al ASF.

În sarcina membrilor Consiliului de Administrație al societății s-au reținut fapte contravenționale, din care rezultă că aceștia nu au asigurat un management prudent şi corect al administratorului BRD Pensii Private, fapt ce a afectat patrimoniul administratorului.

    BRD Pensii este cel mai mic administrator de pensii private obligatorii din România, aflându-se pe locul 6 dintr-un total de 6. Circa 502.000 de români avea pensia privată obligatorie la BRD Pensii la finalul anului 2021. În total, 7,8 milioane de români contribuie lunar la sistemul de pensii private obligatorii (Pilon II).

    BRD Pensii – Persoane sancționate de ASF

    Ca urmare a aspectelor constatate în acțiunea de control și potrivit prevederilor legale, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis următoarele măsuri sancționatorii:

      Având în vedere sancțiunile menționate mai sus, A.S.F. a procedat, conform prevederilor Regulamentului nr. 1/2019 cu modificările și completările ulterioare, la reevaluarea membrilor structurii de conducere ale căror autorizații erau în vigoare la data de 11.05.2022. În urma finalizării procesului de reevaluare, Consiliul A.S.F. a hotărât: