Serghei Şoigu, mesaj pentru soldații ruși: Victoria în Ucraina este inevitabilă

Via: rfi.ro

“Întâmpinăm noul an într-o situaţie politico-militară dificilă, într-un moment în care există cei care încearcă să şteargă istoria noastră glorioasă şi marile noastre realizări, să demoleze monumentele în cinstea învingătorilor asupra fascismului, să pună criminali de război pe un piedestal, să anuleze şi să profaneze tot ce este rusesc”, a declarat Serghei Şoigu.

În ciuda faptului că sunt lupte sângeroase în curs de desfăşurare de-a lungul liniei de front de 1.000 de km din Ucraina, iar Rusia nu a obţinut niciun câştig teritorial din primele luni ale războiului, Şoigu le-a spus soldaţilor ruşi: “Victoria, ca şi Anul Nou, este inevitabilă”, potrivit News.ro.

Șoigu a lăudat, de asemenea, “acţiunile nemuritoare, curajul altruist şi eroismul” de care au dat dovadă trupele ruseşti care luptă împotriva a ceea ce el a numit “neonazism şi terorism”.

Moscova se aştepta la o victorie rapidă în ceea ce numeşte “operaţiunea militară specială”, dar rezistenţa energică a Ucrainei şi armele occidentale au ajutat Kievul să întoarcă cursul războiului şi să organizeze o serie de contraofensive uimitoare.

Citește articolul pe rfi.ro