Servicii Secrete Moldova: rușii ar putea organiza în 2023 o ofensivă pentru a face joncțiunea cu Transnistria

Via: rfi.ro

„Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt”, a afirmat Musteață pentru TVR Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al R. Moldova a venit cu o precizare, luni, 19 decembrie: „obiectivul Federației Ruse de a crea un coridor terestru până la regiunea transnistreană este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a Federației Ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023. De asemenea, punerea în aplicare a acestora depinde de evoluțiile războiului din Ucraina,” informează comunicatul SIS.

„De la începutul războiului purtat de Federația Rusă în Ucraina, autoritățile de la Chișinău au fost rezervate în a numi un termen a unei posibile tentative de atac direct asupra R. Moldova. Aceasta a fost prima declarație explicită a șefului SIS, care anterior a menționat că R. Moldova este victima unui război hibrid,” scrie Ziarul de Gardă.

Citește articolul pe rfi.ro