Serviciile rusești acuză serviciile secrete ucrainiene de moartea Dariei Dughina

Via: rfi.ro

FSB susține că femeia se numește Natalia Vovk, de cetățenie ucraineană, care ar fi ajuns în Rusia în iulie împreună cu fetița ei și s-ar fi cazat într-un apartament vecin cu cel al Dariei, fiicea ideologului anti-ucrainean Aleksandr Dughin.

Mașina capcană a fost detonată de la distanță, a declarat un oficial din cadrul forțelor de ordine pentru agenția de presă de stat rusă TASS, relatează CNN.

Anterior, oficialii ruși au declarat că 400 de grame de TNT au fost folosite pentru a produce explozia și că „dispozitivul exploziv a fost atașat sub Jeep, pe partea șoferului”, a mai scris TASS.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a negat încă de ieri că țara sa ar fi implicată în atentat.

„Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak, într-o intervenţie televizată.

Ca lucrurile să fie și mai complicate, fostul parlamentar rus, Ilia Ponomarev, care traieste acum în exil la Kiev, singurul care a votat contra anexării Crimeei în 2014, a indicat o misterioasă grupare de partizani ruși anti-Putin, drept autoarea atentatului împotriva lui Alexandr Dughin. Gruparea intitulată Armata Națională Republicană din Rusia, și-a făcut cont pe Telegram și a publicat un manifest anti-Putin.

„Noi, activiștii, militarii și politicienii ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii pe războinicii, hoții și asupritorii popoarelor Rusiei!

Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens.”

Aceștia susțin că au drept scop să oprească distrugerea Rusiei și a vecinilor săi „de a opri activitățile unei mâini de oameni de afaceri de la Kremlin care au supt din bogăția poporului nostru și care comit astăzi crime în interiorul și în afara țării.”

Gruparea îi îndeamnă pe politicieni și oamenii de afaceri să înceteze să îl mai susțină pe Putin, să se căiască, altfel vor fib distruși și ei.

„Facem apel la soldații armatei ruse să nu mai tragă în frații noștri din alte țări – Georgia, Siria și altele. Facem apel la toți rușii să se alăture rândurilor noastre și să ridice steagul alb-albastru-albastru al noii Rusii în locul tricolorului dezonorat de guvernul lui Putin.

Trăiască Rusia liberă! Haideți să ne curățăm Patria de mizerie! Victoria va fi a noastră!” se încheie manifestul misterioasei armate anti sistem din Rusia.

Citește articolul pe rfi.ro