Sfatul șefului DSP Arad pentru cei cu boli cronice: Stați acasă până trece valul patru

Via: rfi.ro

Șeful DSP Arad, Horea Timiș, îi sfătuiește pe cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul 4, pentru că nu vor fi curând locuri în ATI.

“S-a eliberat un loc la ATI. …. O familie se bucură, alta plânge…. și tot așa…auzi la UPU, auzi în stație, auzi la tv, auzi pe stradă…sau pe cineva care întreabă..la fiecare oră..minut…un telefon..din județ…din alte județe … din țară. Pentru o tânără din ceva oraș au căutat aseară prin toate județele…are 24 de ani… au sunat si la noi și la alții… și alții sună…. și părinții sună…. toate spitalele au zeci de pacienți în așteptare…Singura soluție: vaccinați-vă, iar dacă aveți comorbidități… stați acasă până trece valul acesta crunt…nu vor fi curând locuri la ATI….”, a scris Horea Timiș pe Facebook.

El adaugă că vor trece ani până se vor șterge din memoria medicilor aceste telefoane și întrebări.

„Alții ne vor acuza, alții ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanțe, DSP și toate secțiile și spitalele covid văd niște situații ce nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie creat rapid un suport pshihologic și trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în susținerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”, adaugă șeful DSP Arad.

Citește articolul pe rfi.ro