Simona Halep a fost eliminată de Serena Williams în sferturile de finală ale Australian Open

Via: Newmoney.ro

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-3, de Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open.

Halep a început pasiv meciul cu Williams, cedând iniţiativa adversarei. Sportiva de 29 de ani a fost prea preocupată să nu greşească, să returneze mingea în teren şi nu şi-a asumat responsabilitatea de a finaliza punctele cu lovituri câştigătoare. Cu acelaşi serviciu al doilea penalizabil, Simona Halep a mizat mult pe erorile de rever al rivalei, care au fost destule, dar nu decisive, a eşuat în a lungi punctele şi i-a provocat prea puţină sudoare Serenei Williams, care nu a refuzat invitaţia de a domina.

Americanca a confirmat afirmaţiile antrenorului ei, Patrick Mouratoglou, şi a arătat o bună mobilitate, a pus o presiune constantă asupra jucătoarei române şi, făcând majoritatea punctelor, a câştigat destul de facil primul set.

În setul al doilea, Halep a fost mai agresivă şi a pus mai multă incisivitate în jocul ei, cu mingi mai lungi şi mai bine plasate. Însă Williams s-a clătinat, dar nu s-a prăbuşit. Ea a ieşit cu bine dintr-un început de set secund complicat şi a fost de neoprit în a-şi continua drumul către cel de-al XXIV-lea titlu de grand slam.

    Serena Williams conduce în întâlnirile directe

    Anterior, Williams conducea cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

    Serena Williams va evolua în semifinale cu japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3.

    Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu 850.000 de dolari australieni (545.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în sferturi primesc un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) fiecare şi câte 430 de puncte WTA.

    La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5. Cea mai bună performanţă a jucătoarei române la Antipozi a fost disputarea finalei ediţiei din 2018, când a fost întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.