Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al Australian Open

Via: Newmoney.ro

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (5), 6-1, pe americanca Jennifer Brady, locul 49 WTA.

Simona Halepa fost pusă la grea încercare încă de la primul set disputat la Melborune Park. A fost un set pe muchie de cuţit, câştigat în „stilul Halep”, cu mult efort, cu lovituri incredibile şi cu inteligenţă. Odată eliberată de tensiune, jucătoarea română a defilat în continuare.

Halep a început slab meciul de pe Margaret Court Arena. Cu un joc perpendicular pe adversară, cu lovituri scurte, românca a fost dominată de Brady. Americanca de 1,78 metri înălţime a fost agresivă, a jucat cu lovituri în diagonală şi a servit destul de bine. Jucătoarea română şi-a corectat uşor, urşor evoluţia, a început să depună un efort din ce în ce mai intens, a deschis unghiurile şi astfel Brady a fost pusă la muncă. În plus, românca a servit foarte bine, cel mai bine din ultima perioadă. Obligată să alerge mai mult, jucătoarea din SUA nu a mai fost aşa precisă şi meciul s-a echilibrat.

Simona Halep a scos din bagajul tehnic loviturile ei spectaculoase, diagonale, lovituri în lungul liniei, dar şi cea mai puţin folosită de ea, scurta şi partida a intrat pe drumul dorit de favorită.

  Brady a reuşit break-ul chiar în primul ghem. Americanca şi-a consolidat avantajul cu serviciul şi l-a păstrat până la 4-2. Halep a câştigat apoi trei ghemuri la rând, între care un break la prima minge avută, în ghemul al optulea, preluând pentru prima dată conducerea, cu 5-4.

  Americanca a egalat la 5 şi primul moment important al setului a fost în ghemul următor, al XI-lea. Brady a avut 30-0 pe serviciul Simonei Halep, dar românca a revenit şi a condus ea cu 40-30. La acest scor, Halep s-a împiedicat şi a căzut pe mâna dreaptă. Ea a acuzat dureri la mâna cu care ţine racheta şi şi-a pierdut serviciul. În pauza care a urmat, fostul lider WTA a cerut time-out medical şi a primit un bandaj la încheietura mânii drepte.

  Partida s-a reluat şi a urmat ghemul cel mai disputat al meciului. Trei mingi de set a salvat Halep, înainte de a penaliza un atac neispirat la fileu al americancei şi egala la 6.

  Jucătoarea din Cosntanţa a dominat tie-break-ul, pe care l-a câştigat cu 7-5, iar setul i-a revenit cu 7-6, după 69 de minute de joc.

  Brady a acuzat şocul pierderii unui set pe care l-a controlat la început şi s-a prăbuşit în setul secund. Halep a reuşit break-uri în ghemul I, al cincilea şi al şaptelea şi s-a impus cu 6-1, după o oră şi 36 de minute.

  Halep s-a mai întâlnit o dată cu Brady, anul trecut, în turul al doilea al Rogers Cup, când românca s-a impus cu scorul de 4-6, 7-5, 7-6 (5), după un meci de două ore şi 26 de minute.

  În faza următoare, Halep va evolua cu britanica Harriet Dart, locul 173 WTA, venită din calificări.

  Românca şi-a asigurat un premiu de 128.000 de dolari australieni (88.100 de dolari americani) şi 70 de puncte WTA.

  Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2017, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.