Simonis (PSD): Vine cineva din privat să fie primar de comună pe un salariu de 4.000 de lei?

Via: rfi.ro

Alfred Simonis: Aș spune că e o diferență între ceea ce au făcut colegii de la PSD, care au reacționat și au greșit, e adevărat și ceea ce au făcut cei de la AUR care s-au trezit de pe stadion în Parlamentul României (…), iar unii, din nimic, din oameni care nu aveau nici un loc de muncă, oameni care erau șefi de galerie, au ajuns parlamentari (…) și iată că se comportă ca pe stadioane. E adevărat că e foarte greu să te abții, pentru că dvs. nu vedeți ce fac ei pe holurile Parlamentului, atunci când nu e totul transmis live, cum te jignesc, cum te împing, cum te înghiontesc, cum încearcă să te umilească și e foarte greu ca om, că și noi parlamentarii suntem oameni, nu suntem roboți, să acceptăm chiar de toate și atunci, din când în când, mai faci și greșeala de a reacționa și a răspunde, încercând să-i arăți celui care te jignește că nu poți să stai impasibili și să accepți orice.

Reporter: Au picat deputații PSD Gabriel Zetea și Adrian Solomon în capcana liderului extremist George Simion? El asta face, provoacă, iar unii parlamentari îi cam cad în plasă.

Alfred Simonis: Am picat și eu în această plasă, așa că nu pot să condamn pe nimeni. Domnul Simion are un tip de mesaj extremist, pe care încearcă să-l promoveze pentru electoratul domniei sale, care din păcate există în România. Eu cred că cei care se uită la televizor înțeleg faptul că și parlamentarii sunt oameni și că uneori mai trebuie să-i și răspunzi celui care te jignește, nu neapărat în același mod, dar să nu-l lași să te intimideze, pentru că ceea ce încerca domnul Simion și, mai periculos, acel domn Tănasă, pe care când e un scandal în Parlament, iar George Simion încearcă să atragă atenția, atunci se află acest domn Tănasă, singura calitate a domniei sale este că urlă, are un timbru vocal foarte impozant, se aude cel mai bine din sală, urlă la fiecare ședință de plen și are această calitate că are gura mare. De câte ori urlă pe tine, dacă nu răspunzi, dai senzația că ești un cățeluș, o pisicuță certată de George Simion și Dan Tănasă. Iertați-mă și pe mine și pe colegii mei că nu vreau să-i las pe niște descreierați să urle în urechea mea și eu să nu răspund niciodată la nimic.

(VIDEO) Atmosferă de stadion, în Parlament. Salariile aleșilor locali, majorate

Camera Deputaților, undă verde pentru creșterea salariilor aleșilor locali

Reporter: Dar aveți niște regulamente în Parlament, asemenea manifestări huliganice pot fi sancționate.

Alfred Simonis: Pot fi sancționate și au fost sancționate, cu tăierea unui procent din indemnizație, cu ridicarea personalului de la grupuri. Din păcate, lipsa de bun simț și nesimțirea n-o poți corecta prin sancțiuni, o faci prin educație, iar domnii Simion, Tănasă și ceilalți nu mai pot fi educați la 45 de ani, 50 de ani, cât au acum.

Reporter: Nu credeți că prin astfel de episoade dați apă la moară formațiunii extremiste AUR, care după alegerile din 2024 s-ar putea să vină pe cai mari la putere?

Citește articolul pe rfi.ro