Sindicat Dacia: Ne e frică, dar trebuie să reluăm lucrul imediat după Paște

Via: rfi.ro

Potrivit liderului de sindicat Nicolae Pavelescu, angajații Dacia se vor întoarce la muncă doar în condiţii de siguranţă.

„Fabricaţia de automobile se reia în data de 4 mai. În schimb, la uzina de mecanică, a doua zi după Paşti, vor începe lucrul 250 de oameni, într-o singură echipă. În zona de vehicule, va lucra <presajul> cu 190 de oameni, în două echipe. Lucrul se face pe bază de voluntariat şi vom avea în vedere ca oamenii care sunt expuşi, adică, cei cu boli cornice, boli profesionale, să fie evitaţi, chiar dacă vor dori să lucreze voluntar”, a spus liderul de sindicatul Dacia.

Într-un interviu acordat RFI, Pavelescu spune că oamenii se tem să înceapă lucrul, dar o vor face în condiții de maximă siguranță. El spune că în prezent se lucrează la un sistem care să asigure securitatea lucrătorilor, format din corturi special amenajate, zonă de dezinfectare, costume și măști speciale de protecție.

Nicolae Pavelescu mai declară că nu există până în acest moment angajați ai Dacia care să fi contractat Covid 19, dar sunt oameni aflați în izolare.

Liderul de sindicat mai spune că în această perioadă angajații Dacia aflați în șomaj tehnic au fost plătiți cu 85% din valoarea salariilor.

Ascultă:

Citește articolul pe rfi.ro