Situație inedită: Guvernul își asumă răspunderea pe o lege deja adoptată de Senat. Ce spune avocatul Peter Eckstein-Kovacs?

Via: rfi.ro

Votul din Senat privind amânarea pensionării anticipate a magistraților nu împiedică Guvernul să-și asume răspunderea, explică la RFI avocatul Peter Eckstein-Kovacs, fost senator UDMR: ”Din punct de vedere cronologic, există o lege care dacă a fost publicată în Monitorul Oficial, din acel moment este supusă unor posibile modificări. Eu cred că deocamdată nu s-a publicat în Monitorul Oficial. Eu cred că oricum, legea cea din urmă este cea care este aplicabilă”.

Întrebat dacă din punct de vedere legal, Guvernul poate să-și asume răspunderea pe o lege deja adoptată de Parlament, fostul senator-jurist a răspuns: ”Legile nu sunt identice, din moment ce sunt diferențe numai la termenul de suspendare a măsurii, înseamnă că cele două nu sunt identice”.

Întrebat dacă asta înseamnă că va prevala legea pe care își asumă răspunderea Guvernul, Peter Eckstein-Kovacs a răspuns: ”Eu așa consider, da”.

Citește articolul pe rfi.ro