Societatea civilă către noul Guvern PNL-PSD-UDMR: Suntem cu ochii pe voi

Via: rfi.ro

Autorii manifestului către Guvernul PNL-PSD-UDMR cer între altele desființarea Secției Speciale, corectarea legilor justiției în acord cu recomandările MCV și ale Comisiei de la Veneția, transparență decizională, revenirea la alegerea primarilor în două tururi și desființarea pensiilor speciale.

Președinta asociației Inițiativa România, Diana Voicu, explică la RFI de ce era nevoie de un asemenea manifest: ”Am simțit nevoia să transmitem nu doar mesajul suntem aici, care este un mesaj foarte ferm, ci am simțit nevoia să comunicăm și în partea cealaltă, către oamenii care se simt descurajați, trădați, mințiți și care au părut în ultima vreme că nu mai au voce, că nu sunt auziți și că nu au nici un mod de a reacționa. Este datoria noastră, ca societate civilă, să spunem stop, să spunem nu tolerăm”.

Ana Blandiana la RFI: Mă simt profund umilită pentru sutele de ore petrecute în Piața Victoriei

Actorul Marius Manole returnează decorația Ordinul Meritul Cultural: ”Pentru mine președintele este un trădător”

De ce nu au ieșit deja oamenii în stradă împotriva coaliției PNL-PSD-UDMR? ”În primul rând, în vreme de pandemie, ieșitul în stradă comportă riscuri și nu în ultimul rând încălcări legale, avem niște legi totuși referitoare la adunările publice și e normal ca oamenii să fie precauți. În același timp, trebuie să ținem cont că nicăieri în lume, în momentul în care oamenii vor să protesteze, ei nu au la dispoziție doar ieșitul în stradă (…). Noi avem și alte metode de a protesta, acest manifest este doar un început”, spune Diana Voicu.

Manifestul societății civile, aici: https://www.facebook.com/initiativaromania2016/posts/3528064340753179?__tn__=K-R

Citește articolul pe rfi.ro