Société Générale: Pierderi de 326 de milioane de euro în primul trimestru

Via: rfi.ro

Pandemia de coronavirus (COVID-19) a închis afacerile din Franţa şi din restul lumii, a provocat turbulenţe pe pieţele financiare şi ar urma să genereze o recesiune profundă.

A treia mare bancă franceză, după BNP Paribas şi Crédit Agricole SA, SG a informat că în primul trimestru din acest an veniturile au scăzut cu 16,5%, la 5,17 miliarde de euro. Profitul net de bază a scăzut cu 90,8%, la 98 milioane de euro.

Provizioanele pentru creditele neperformante au urcat la 820 de milioane de euro în primele trei luni din acest an, de la 264 milioane de euro în urmă cu un an “în contextul crizei provocate de pandemie şi a unor dosare specifice”, se arată în comunicatul SocGen.

Banca a confirmat obiectivul de scădere a costurilor în 2020 şi a anunţat că vor fi reduceri suplimentare de costuri între 600 şi 700 milioane de euro în acest an.

Directorul general Frederic Oudea a declarat că banca este încrezătoare “în robusteţea capitalului său şi a profilului de risc”.

Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Société Générale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Citește articolul pe rfi.ro