Sorin Cîmpeanu: Admiterea la liceu nu va mai ține cont de mediile din școala generală

Via: Newmoney.ro

Sorin Cîmpeanu şi partenerii de dialog social au agreat, în şedinţa de luni Comisiei de Dialog Social, eliminarea mediei claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul şcolar 2022-2023, iar ierarhizarea urmează să fie realizată doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea naţională. De asemenea, în premieră, elevilor de clasa a V-a le vor fi acordate atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023.

„În urma reuniunii Comisiei de Dialog Social, au fost agreate, împreună cu partenerii de dialog social, următoarele măsuri ce vor fi aplicate în anul şcolar 2022-2023:

1. În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la evaluarea naţională.

2. Având în vedere ca în anul şcolar 2021-2022 nu au fost perioade de intrerupere a scolii, in ipoteza in care nici in anul scolar 2022-2023 nu vor exista intreruperi, s-a decis, in acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru examenul naţional de bacalaureat.