Stăpânul inelelor – cadoul oferit de Putin șefilor de state din CSI

Via: rfi.ro

Tradiționala întâlnire informală a șefilor de stat din CSI a avut loc la Sankt Petersburg în perioada 26–27 decembrie. Fiecare inel, realizat din metal asemănător cu aurul alb și galben, are simbolurile CSI și inscripția La mulți ani 2023, alături de numele țării în care a avut loc summitul – Rusia.

Inelele au fost primite de președintele Belarusului – Alexandr Lukașenko, președintele Azerbaidjanului- Ilham Aliyev, președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kârgâzstanului – Sadyr Japarov, președintele Tadjikistanului – Emomali Rahmon, președintele Turkmenistanului – Serdar Berdimuhamedov, precum și președintele Uzbekistanului – Shavkat Mirziyoyev și premierul Armeniei, Nikol Pashinyan. Jurnaliștii ruși scriu că Lukașenko a fost singurul care și-a pus inelul imediat pe deget. Putin a păstrat un inel și pentru el.

Canalele Telegram și rețelele sociale compară cele nouă inele pe care șefii țărilor CSI le-au primit cu cele nouă inele ale puterii din lucrările lui John Ronald Reuel Tolkien. Aceste inele au fost falsificate de personajul negativ Sauron pentru a înrobi oamenii.

Comunitatea Statelor Independente cuprinde 9 din cele 15 foste republici ale Uniunii Sovietice.

Citește articolul pe rfi.ro