Starbucks se îndreaptă către 30 de cafenele în București

Via: Newmoney.ro

Cel mai mare lanț de cafenele din lume, Starbucks, a încheiat 2019 cu deschiderea a două noi cafenele în București – în centrul comercial Mega Mall și Gara de Nord. Astfel, numărul total de cafenele a ajuns la 28 doar în Capitală.

Cafeneaua inaugurată în Mega Mall are cu o suprafață de 65 mp, iar cea din Gara de Nord, aproximativ 175 mp. „Anul 2019 se încheie pentru noi cu două deschideri importante care ne consolidează prezența în București. Începând cu decembrie 2019, suntem prezenți în toate mall-urile importante din Capitală și în cea mai mare stație feroviară a României, Gara de Nord”, a declarat Karol Żuradzki, Director Regional pentru România, Bulgaria și Serbia.

În prezent, cu peste 25.000 de cafenele în întreaga lume, Starbucks este principalul prăjitor și distribuitor de cafea de specialitate din lume.

„În ultimii cinci ani, am observat tran¬sformări pozitive în piața cafenelelor din București, cum nu am văzut în primii 25 de ani de capita¬lism. Este clar că obiceiul de consum crește, deși nu ne com¬pa¬răm cu Budapesta, iar de Vest nici nu mai vorbesc“, declara Vasi Andreica, fondatorul TED’S Coffee Co, într-un interviu pentru NewMoney.

    La nivelul concurenței, pe această piață intră nu doar lanțurile de cafenele în ge¬nul Starbucks, TED’S Coffee Co sau 5 To Go ( acesta din urmă cu peste 100 de cafenele la nivel local), ci și magazinele care vând cafea, „cei mai mulți dintre români preparându-și cafeaua acasă, dimineața“.