STB cere Primăriei București să dubleze tariful de călătorie

Via: Newmoney.ro

Societatea de Transport București (STB) intenţionează să dubleze tariful de călătorie cu autobuzul, troleul şi tramvaiul în Capitală. În acest sens, societatea a solicitat creșterea tarifului de călătorie la 2,5 lei, în condițiile în care actualul tarif nu a mai fost modificat de 11 ani.

Directorul general al STB, Andrei Creci, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, că veniturile lunare ale societății din majorarea titlului de călătorie ar putea crește cu 6-7 milioane de lei.

Andrei Creci a mai vorbit în interviu despre planul de investiții pentru 2020, care vizează, printre altele, achiziționarea a 40 de tramvaie de 18 metri, în contextul unui deficit acut de astfel de mijloace de transport la nivelul Capitalei, despre producția de tramvaie la Uzinele URAC, dar și despre transformarea unor autobuze vechi de 15 ani, în autobuze Euro 6, pe gaz natural comprimat, care vor avea un „consum mult mai mic și noxe mult mai puține”.

Andrei Creci a mai anunțat că titlurile de călătorie pot fi plătite din februarie cu cardul pe telefonul mobil prin noua aplicație Bpay.