Stelian Ion, despre Dosarul 10 august: Nu pot considera că preşedintele României e responsabil în vreun fel cu acest dosar

Via: Newmoney.ro

Stelian Ion a fost întrebat, vineri, în conferinţa de presă, dacă el consideră că preşedinte Klaus Iohannis are o responsabilitate în ceea ce priveşte închiderea Dosarului 10 augustpentru că a numit-o şefă la DIICOT pe Georgiana Hossu.

„Nu pot considera că preşedinte României e responsabil în vreun fel cu acest dosar, nici direct, nici indirect. Şi este foarte important să vedem că sunt oameni politici care îşi doresc să se întâmple lucruri în zona justiţiei”, a afirmat el.

Ministrul Justiţiei a menţionat că are o relaţie instituţională „foarte corectă” cu şeful statului.

    Ministrul Justiţiei a adăugat că explicaţii pot veni şi din partea sistemului judiciar.

    Demersul avut ieri în cadrul şedinţei CSM. Cred că oricum era binevenită ieşirea mea în public şi faptul că dau câteva lămuriri. E bine ca oamenii să cunoască competenţele fiecărei instituţii”, a punctat el.

    El a arătat că nu doar preşedintele i-a cerut să vină cu explicaţii, ci are multe mesaje venite de la cetăţeni, de la oameni simpli.

    „Că lămuresc sau nu precizările mele e altă chestiune. Nu îmi doresc să fac pe plac cuiva anume, ci să aduc un pic mai multă lumină legat de unde suntem şi ce se poate face”, a afirmat Stelian Ion.