SUA amenință cu taxarea cu până la 100% a importurilor din Franța

Via: rfi.ro

Reprezentanții Autorității americane pentru comerț au precizat că seria de taxe aplicate de Franța pentru produsele IT&C americane importate, cunoscută sub numele de ”Secțiunea 301”, ”nu respectă principiile internaționale privind politicile de taxare și afectează companiile americane”, printre care Alphabet Inc’s Google, Facebook Inc, Apple Inc și Amazon.com Inc.

Totodată SUA va analiza modul în care sunt impozitate produsele americane digitale exportate în țări ca Austria, Italia sau Turcia, a precizat reprezentantul american pentru comerț Robert Lighthizer.

”Departamentul pentru Comerț se concentrează pe analiza politicilor protecționiste ale statelor membre UE, care vizează, în mod incorect, companii americane din domeniul digital”, a subliniat el.

Departamentul a lansat o dezbatere publică pe această temă în SUA, ale cărei concluzii sunt așteptate pentru 14 ianuarie 2020, dar nu a precizat data intrării efective în vigoare a măsurii de impozitare cu până la 100% a produselor franțuzești.

Membri ai guvernului francez, inclusiv ministrul de finanțe, Bruno Le Maire, au declarat marți că Franța și UE sunt gata să riposteze dacă amenințările părții americane vor fi puse în aplicare.

Citește articolul pe rfi.ro