Tătaru, la RFI: Avem încă 6000 de cazuri active de COVID-19. Nu sunt zone care să necesite carantinare

Via: rfi.ro

“Suntem într-o creștere a numărului de cazuri active, alternând cu ultimele două zile, suntem într-o creștere asumată, având în vedere că au fost acele măsuri de relaxare. Gestionăm creșterea numărului de cazuri. (…) Avem încă 6000 de cazuri active, dar ce este mai important, nu avem o suprapopulare a Unităților de Primiri Urgențe. Dacă zilele trecute, aveam o congestionare a spitalelor mari, în aceste zile putem gestiona numărul de cazuri.”, a declarat pentru RFI, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, “în acest moment, avem o transmitere comunitară la nivelul întregii țări. Nu avem zone care să forțeze sau să necesite o carantinare. Avem anchete epidemiologice în desfășurare, avem focare mai vechi constituite dar care sunt spre asanare, avem focare noi dar cu număr mic de pacienți infectați, sunt focare care sunt gestionate în acest moment de fiecare direcție de sănătate publică din județele respective”.

Nelu Tătaru a condamnat atitudinea celor care “instigă” la nerespectarea măsurilor de prevenire a transmisiei virusului SARS-CoV-2. “Starea de incertitudine care se vrea să fie indusă în populație nu face decât să prelungească această pantă descendentă și starea de normalitate să vină mai târziu”, a precizat ministrul Sănătății.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL:

Citește articolul pe rfi.ro