Tranzacție importantă pe piața de IT: Asseco SEE preia pachetul majoritar de acțiuni din compania locală Bithat

Via: Newmoney.ro

ASEE, cea mai mare companie IT din Europa de Sud-Est, parte a ASEE Group (Asseco Group), continuă extinderea și face o nouă investiție strategică în zona soluțiilor de document management prin unirea forțelor cu Bithat, unul dintre jucătorii locali importanți din domeniul digitalizării și automatizării datelor, a documentelor și a proceselor de business. Scopul comun, urmărit de cei doi acționari majoritari, ASEE și Bithat, este de a accelera dezvoltarea soluțiilor existente și a noilor servicii dedicate clienților din România și regiunea SEE.

Bithat este dezvoltatorul propriei platforme de document management – DOCUMENTA DMS, de arhivare electronică, automatizare fluxuri de date și documente, e-Sign, e-Registry, BPM, OCR și Robotic Process Automation, implementată de peste 10 ani pe piața din România. „Achiziția Bithat Solutions vine să reconfirme angajamentul ASEE de a extinde portofoliul de produse și servicii în zona de document management și servicii online digitale. Prin consolidarea soluțiilor IT și a expertizei oferite împreună cu Bithat, marcăm un pas important spre a deveni unul dintre principalii furnizori de pe piață în domeniul digitalizării”, a declarat Adrian Năstase, Country Leader, ASEE România.

„Bithat a experimentat o creștere rapidă în ultimii ani, iar alăturarea grupului ASEE reprezintă o oportunitate extraordinară de a continua extinderea pe noi piețe externe. Suntem încântați să vedem că eforturile remarcabile, pasiunea echipei și performanța companiei noastre sunt confirmate prin trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a business-ului, prin consolidarea poziției pe piața internă și extindere pe cea globală, ca parte a Grupului ASEE. Ne-am dorit un partener strategic, cu prezență și expertiză solide la nivel internațional, pentru continuarea viziunii și strategiei de dezvoltare”, a completat Daniela Boboc, General Manager Bithat Solutions.

Această achiziție confirmă strategia ASEE de dezvoltare continuă și diversificare a ofertei de servicii și soluții pentru clienții săi. Clienții companiei Bithat Solutions fac parte din sectoare variate de activitate, atât din rândul administrațiilor publice locale și centrale, cât și din sectorul privat: petrol și gaze, utilități, energie, construcții, agricultură, inginerie, FMCG, sănătate, asigurări, bănci, IMM-uri, producție.