Trei spitale din Bucureşti, Constanţa şi Roman, beneficiare ale unor proiecte cu finanţare europeană

Via: Newmoney.ro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că trei spitale au semnat contracte cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în vederea îmbunătăţirii siguranţei pacienţilor şi a personalului medical.

Este vorba despre: Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Ioan” din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Constanţa şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Proiectul „” va beneficia de o finanţare de 43,9 milioane de lei. Obiectivul este protejarea personalului medical şi a pacienţilor împotriva infectării cu COVID-19, precum şi creşterea capacităţii celor două unităţi medicale (spitalul şi Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor infectaţi.

    Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” din Constanţa va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane de lei pentru a fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

    Spitalul Municipal de Urgenţă Roman este beneficiarul unui nou proiect, finanţat cu 8,6 milioane lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Acesta va asigura dotarea şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienţii cu COVID-19, cât şi pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor suspecţi sau non-COVID.

    „ui”, a precizat ministrul.