Trencadis estimează o creștere solidă a afacerilor în 2019

Via: Newmoney.ro

Trencadis, companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business, estimează pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro, în creștere cu peste 300% față de anul trecut.

Cifra de afaceri din acest an a fost susţinută de creșterea numărului de proiecte complexe de livrare infrastructură hardware și software, precum și de efectele generate de investițiile realizate în dezvoltarea echipei în anii 2017 și 2018.

De asemenea, au contribuit la evoluția cifrei de afaceri investițiile în competențele tehnice ale echipei și în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip big data, plus materializarea proiectelor externe, în special pe piața din Grecia. Valoarea estimată a cifrei de afaceri din proiectele derulate în sectorul privat va depăși în acest an nivelul de 9 milioane de euro.

“Credem în puterea tehnologiei ca motor principal pentru o administrație publică eficientă și transparentă, iar rezultatele înregistrate de compania noastră în anul 2019 ne arată un potențial de creștere a gradului de inovare în dezvoltarea soluțiilor informatice din sectorul public și privat. Ne bucurăm că investițiile anterioare în dezvoltarea și specializarea echipei generează o creștere și o diversificare a numărului de proiecte”, declară Mihnea Mihailescu (FOTO), Deputy CEO Trencadis.

    Urmează un proces de consolidare prin achiziții și investiții în firme inovatoare

    Pentru următorul an, compania Trencadis estimează o creștere susținută a businessului, cu un ritm similarmihnea mihaescu celui înregistrat în 2019, iar creșterea organică va fi completată de un proces amplu de consolidare prin achiziții și investiții în firme inovatoare.

    Evoluția pozitivă a companiei Trencadis se bazează, de asemenea, pe investițiile realizate în creșterea echipei și în programele de formare și specializare care dezvoltă competenţele angajaţilor. Astfel, numărul de angajați ai companiei a crescut în ultimul an cu 25%, iar echipa Trencadis a ajuns la un număr de 60 de specialiști în prezent. De asemenea, ca parte a strategiei de creștere a cotei de piață ca integrator IT&C, Trencadis și-a extins portofoliul de proiecte de vânzare de infrastructură hardware și software.

    În prezent, există multe motive de optimism pentru care reprezentanții Trencadis cred în puterea tehnologiei ca motor principal pentru o administrație publică mai eficientă și transparentă. “Prin intermediul proiectelor de integrare a sistemelor IT și de mentenanță livrate partenerilor noștri, instituțiile publice din România, vedem o serie de tendințe pozitive în administrația publică: spre exemplu, specialiștii din administrație adoptă și implementează într-un ritm mai rapid procese de digitalizare în furnizarea serviciilor publice oferite comunităților. Sperăm ca acest ritm să crească în continuare și considerăm ca avem datoria civică de a ne implica pentru a recupera din investiția școlilor românești care ne-au format”, declară Mihnea Mihailescu.

    De asemenea, un factor important care va stimula eficientizarea administrației publice datorită utilizării tehnologiei este deschiderea mai multor apeluri de proiecte cu finanțare europeană și cu scop de digitalizare a serviciilor publice în 2018 și 2019 care se pot derula în perioada 2020-2022.