Turiștii greci din autocarul accidentat vor să dea în judecată autoritățile din România și agenția de turism

Via: rfi.ro

Potrivit avocatului acestuia, polițiștii i-au ridicat dreptul de a conduce pe teritoriul României. Bărbatul s-a întors în Grecia, dar este obligat să se prezinte în România ori de câte ori este chemat de către autorități.

„Era, psihologic vorbind, dărâmat. I-am recomandat să folosim dreptul la tacere, pentru că orice declară se putea folosi și împotriva lui, lucru care s-a și consemnat”, a declarat Alecsandru Mateescu, avocatul șoferului grec, conform stirilorprotv.ro.

Bărbatul are 52 de ani și are o experiență de șofer profesionist de peste 20 de ani. Avocatul său susține că nu a mai fost niciodată implicat într-un accident rutier și, înainte să fie angajat de firma de transport care deține autocarul, a lucrat ca șofer pe un autobuz școlar.

„Din direcția Mărășești – Piața Unirii nu era o linie continuă cu alb, ca atare nu îi putem imputa lui că a luat-o la stânga, pentru că l-a condus GPS-ul. Și a avut de ales într-o fracțiune de secundă dreapta sau stânga și a ales stânga, din nefericire. Eu zic ceasul rău. A frânat imediat, că au un sistem de frânare rapidă, dar s-a prăbușit imensitatea aia și a rupt autocarul în două”, a mai spus avocatul șoferului.

„Ne opream la fiecare două ore și jumătate sau aşa ceva, în funcţie de locul unde găseam următoarea parcare, iar pauza era de 20 de minute. Având în vedere starea drumului, şoferul mergea încet, am înţeles cu toţii asta”, a declarat unul dintre pasagerii autocarului, Maria Thersiti, scrie News.ro, citând publicaţia din Grecia in.gr.

Întrebată dacă va acţiona în justiţie, Thersiti a precizat: „Cu siguranţă, aş vrea să fi fost toţi doar răniţi şi ca acea persoană să fie în viaţă. Din păcate, există o persoană care a murit şi pentru că în România au mai fost accidente în acelaşi loc, după ce trecem peste toate şi după înmormântare ne vom organiza încet pentru a acţiona în justiţie împotriva ambelor agenţii de turism, din Volos şi Larissa, dar şi împotriva autorităţilor române”.

În urma accidentului, care s-a produs pe 23 decembrie, un bărbat de 53 de ani a decedat, iar alți 21 de turiști au fost răniți.

Citește articolul pe rfi.ro