UK: Sprijinul financiar pentru lucrători prelungit până în septembrie

Via: rfi.ro

Vorbind în Camera Comunelor la prezentarea proiectului de buget, cancelarul Suna a spus că aproximativ 600.000 de angajați pe cont propriu (self-employed) vor putea, de asemenea, primi ajutor guvernamental, pe măsură ce se extinde accesul la subvenții.

Schema de păstrare a locurilor de muncă pe timpul pandemiei Coronavirus a protejat peste 11 milioane de locuri de muncă de la înființarea sa în martie anul trecut și urma să se încheie la sfârșitul lunii aprilie. Aceasta a încetinit ritmul pierderilor de locuri de muncă, deoarece zeci de mii de companii rămân închise.

Angajatorii vor plăti 10% pentru orele în care personalul lor nu lucrează în iulie, crescând la 20% în august și septembrie, pe măsură ce economia se redeschide. Salariul minim legal pe economie va crește la nivelul de £8.91/oră de la 6 aprilie.

În ultimul an s-au pierdut 700000 de locuri de muncă, iar economia a cunoscut cea mai mare recesiune din ultimii 200 de ani. Cancelarul Sunak a estimat că economia britanică va fi cu 3% mai mică decât ar fi fost fără efectele pandemiei.

Cancelarul Sunak a previzionat o creștere de 4% a economiei anul acesta și de 7,3% anul viitor. Se așteaptă ca șomajul să crească până la 6,5% din forța de muncă, față de 11,9% cât fusese previziunea anterioară.

În ultimul an deficitul bugetar s-a ridicat la 335 de miliarde de lire sterline, iar datoria publică a atins 2100 de miliarde – 100% din Produsul Intern Brut, cel mai ridicat nivel din istorie pe timp de pace.

Citește articolul pe rfi.ro