Ungureanu: E înfiorător și absurd că mulți profesori și cadre medicale refuză vaccinarea

Via: rfi.ro

Emanuel Ungureanu crede că succesul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 depinde și de numărul de doze care intră în țară: ”Depindem enorm de numărul de vaccinuri care intră în țară. Eu sper din toată inima să fie autorizată și a treia firmă care produce aceste vaccinuri, ca să avem un număr mai important de vaccinuri”.

Deputatul critică autoritățile, pentru că nu au organizat centrele de vaccinare din timp: ”Cel mai prost lucru a fost că nu ne-am pregătit din luna august (…). E foarte deranjant că e luna decembrie și noi abia acum ne pregătim pentru aceste centre, când știam din luna august că ne vom vaccina”.

Emanuel Ungureanu taxează refuzul multor profesori și cadre medicale de a se vaccina anti-Covid-19: ”Mă deranjează cumplit să văd aceste cifre, 50% din profesori să nu-și dorească să se vaccineze, aproape 40% din cadrele medicale, mi se pare absolut înfiorător. Cum să convingi populația generală să se vaccineze, dacă ai o rată de refuz atât de absurdă în rândul persoanelor care ar trebui să informeze și să convingă marea majoritate a populației să se vaccineze?”.

Citește articolul pe rfi.ro