UPDATE Antonina Radu, angajata ISU condamnată în dosarul Colectiv, a fost găsită

Via: Newmoney.ro

UPDATE. Antonina Radu, condamnată definitiv joi, în dosarul Colectiv, dată în urmărire generală, a fost găsită vineri, în Republica Moldova.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, între Poliţia Română şi autorităţile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova. În acest caz, au fost demarate procedurile legale”, anunţă IGPR.

Antonina Radu, angajata ISU condamnată definitiv joi, în dosarul Colectiv, a fost dată în urmărire generală.

Antonina Radu a fost condamnată definitiv la 8 ani şi 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, fiind acuzată că a făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

    Dat fiind că nu a fost găsită la adresa de domiciliu şi nici nu s-a prezentat pentru a se preda în vederea încarcerării, ea a fost dată în urmărire. Antonina Radu are 43 de ani.

    Polițiștii au căutat-o pe femeie atât acasă, cât și la muncă în cursul zilei de joi, imediat ce au primit mandatul de executare al pedepsei în dosarul Colectiv. Fără succes însă, femeia nefiind găsită de anchetatori.

    Pompierii ISU Antonina Radu și George Petrică Matei au primit joi o condamnare definitivă la 8 ani si 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției în dosarul Colectiv. În 2015, aceștia erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.