Valeriu Gheorghiță, despre scandalul vaccinurilor suspecte de la AstraZeneca: România nu a primit doze din acest lot. Să nu provocăm panică

Via: Newmoney.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că România nu a primit doze din lotul de vaccin AstraZeneca care ridică suspiciuni la nivel european. El a precizat că a fost vorba despre 1,6 milioane de doze care au fost distribuite în 17 state.

Gheorghiţă a anunţat că încă nu este foarte clar dacă mai multe state au oprit definitiv vaccinarea cu serul AstraZeneca sau doar cu dozele din lotul respectiv, o întâlnire pe această temă având loc în prezent. ””, a declarant, joi, Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că lotul respective a avut 1,6 milioane de doze, niciuna neajungând în România. ””, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a anunţat că încă nu este foarte clar dacă mai multe state au oprit definitive vaccinarea cu serul AstraZeneca sau doar cu dozele din lotul respectiv, o întâlnire pe această temă având loc în present la nivel european.

  ”.

  EMA recomandă continuarea administrării vaccinului AstraZeneca

  Între timp, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi continuarea administrării vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser, după ce Danemarca, Islanda şi Norvegia au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, iar Austria şi Italia au retras temporar fiecare câte un lot din acest vaccin.

  ‘”, afirmă agenţia europeană într-un comunicat citat de France Presse.

  Într-o altă declaraţie, transmisă miercuri, EMA notează că în ţările spaţiului economic european (care include Norvegia şi Islanda) au fost semnalate în total 22 de cazuri de tromboembolii în rândul celor circa trei milioane de persoane vaccinate cu serul AstraZeneca.

  Agenţia europeană mai menţionează că înţelege decizia Danemarcei de a suspenda preventiv pentru 14 zile administrarea vaccinului AstraZeneca şi va continua evaluarea sa legată de cazurile de tromboze semnalate după injecţii cu acest ser.