Victimele violenței domestice vor avea acces la locuințele de necesitate

Via: rfi.ro

Deputaţii au votat dreptul victimelor violenţei domestice de a avea acces la locuinţele de necesitate sau la cele sociale.

Deputata USR, Oana Țoiu este una dintre inițiatoarele proiectului legislativ. Ea spune la RFI că „fenomenul violenței domestice a crescut accelerat în pandemie, și mai grav, o treime din ordinele de protecție au fost încălcate. Mai mult, 8 din 10 cazuri de violență domestică se întâmplă la domiciliu ceea ce face și mai complicată protecția victimelor.”

Locuințele protejate, făcute special pentru victimele violenței domestice, nu acoperă nici 1% din necesar mai spune Oana Țoiu. Noua lege schimbă perspectiva: “Legea va da dreptul victimelor violenței domestice să aplice pentru locuințe sociale sau locuințe de necesitate ceea ce înseamnă că vor putea pe fondul de locuire deja existent să aibă dreptul de a primi, acolo unde sunt disponibile, locuințe care să le permită trecerea la o viață independentă de agresor uneori și chiar și în altă localitate decât cea în care locuiau anterior”, explică deputata USR.

Citește articolul pe rfi.ro