VIDEO. Atac armat la sediul serviciului rus de securitate. Atentat la viaţa lui Vladimir Putin?

Via: Newmoney.ro

Un agent din cadrul Serviciului rus de securitate (FSB) a fost ucis, iar alte cinci persoane au fost rănite, joi, într-un atac comis de către un bărbat înarmat în apropierea sediului central al acestei instituţii, la Moscova.

Oficiali ai FSB au dat asigurări că suspectul a acţionat singur şi a fost ”neutralizat”, relatează AFP, citată de News.ro. Termenul ”neutralizat” înseamnă, în general, în jargonul poliţist rus, că un atacator a fost ucis.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la această situaţie, a anunţat purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, citat de Tass.

Schimbul de focuri de armă a avut loc joi seara, în apropierea sediului central al FSB – serviciul rus federal de securitate -, unul dintre moştenitorii KGB-ului sovietic, în plin centrul Moscovei, la aproximativ zece minute pe jos de Piaţa Roşie şi de Kremlin, sediul preşdinţiei ruse.

  Circumstanţele atacului rămân vagi, însă, potrivit agenţiilor ruse de presă de stat, care citează FSB, atacatorul nu a intrat în sediul serviciilor secrete.

  Forţele de ordine erau în continuare desfăşurate în număr mare în cartier către ora locală 20.00 (19.00, ora României), la aproximativ două ore după ce primii martori au evocat schimburi de focuri de armă pe reţele de socializare.

  O anchetă cu privire la un ”atentat la viaţa unui agent al forţelor de ordine” a fost deschisă, a anunţat Comitetul rus de anchetă, însărcinat cu investigaţiile în infracţiunile cele mai grave.

  Jurnalişti AFP prezenţi la faţa locului au auzit încă un foc de armă către ora 16.15 GMT (18.15, ora Românei), iar forţele de ordine au cerut presei şi trecătorilor să se îndepărteze. nu li s-a dat nicio explicaţie.

  Incidentul a avut loc la câteva ore după încheierea marii conferinţe de presă anuale a lui Vladimir Putin. Potrivit agenţiei RIA Novosti, Putin participa după aceea la o ceremonie în onoarea contraspionajului rus.

  Preşedintele rus a condus FSB în perioada 1998-1999, iar biroul său se afla în acest imobil al serviciilor secrete în apropierea căruia a avut loc incidentul. El a fost, de asemenea, agent KGB în perioada sovietică, în Germania de Est.

  Mai multe înregistrări video puse în circulaţie pe reţele de socializare surprind poliţişti înarmaţi fugind în apropierea impozantului imobil galben-maro al FSB.