Volkswagen anunță că oprește producția de automobile în Europa

Via: Newmoney.ro

Grupul Volkswagen urmează să anunțe că oprește producția, începând de vineri, în majoritatea fabricilor din Germania și Europa din cauza epidemiei de coronavirus, scrie Der Spiegel, citând o scrisoare oficială transmisă angajaților de reprezentanții companiei, citată de G4Media.ro.

Compania a dat publicității rezultatele finale pe 2019. Cel mai mare producător de automobile din lume se așteaptă ca situația de criză generată de coronavirus să aibă consecințe semnificative. CEO-ul companiei, Herber Diess, a avertizat: ”Pandemia de coronavirus prezintă provocări operaționale și financiare fără precedent”.

Oficialii companiei citați de Der Spiegel afirmă totuși că este încă neclar cât de serios și pe ce perioadă de timp va afecta epidemia de coronavirus activitatea grupului Volkswagen. VW a suspendat deja temporar producția în numeroase fabrici din China, dar situația din Republica Populară s-a mai stabilizat între timp. În Germania a fost confirmat primul caz de infecție între angajații dintr-o companie.

Germania este una dintre cele mai afectate țări. Potrivit worldometer, Germania se plasează pe locul șase în topul țărilor lovite de criză, cu 7272 de cazuri de infectare raportate marți dimineața și 17 decese, după China, Italia, Iran, Spania și Coreea de Sud.

    Și Renault oprește producția

    Și constructorul auto francez Renault a anunțat, luni, că oprește activitatea din fabricile din Franța, din cauza epidemiei de coronavirus, iar pentru unitățile grupului din restul Europei va decide în funcție de situația din fiecare țară, informează AFP.

    Renault a anunțat „oprirea activităților de producție în unitățile industriale din Franța, până la noi decizii, în funcție de evoluția situației sanitare”, o măsură care intră în vigoare la finalul zilei de luni.

    Suspendarea activității vizează 12 fabrici cu 18.000 de salariați din Franța, precizează Renault.