Zelenski: Lumea nu-l va lăsa pe Putin să folosească armele nucleare

Via: Newmoney.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că el nu crede că lumea îi va permite preşedintelui rus Vladimir Putin să folosească armele nucleare şi a promis că va continua eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de trupele ruse.

Zelenski a făcut aceste afirmaţii într-un interviu acordat postului german BILD TV, după ce Putin a ordonat mai devreme o mobilizare parţială a rezerviştilor şi a promis că Rusia va folosi ”toate mijloacele” pentru a se proteja, făcând aluzie la armele nucleare.

”Nu cred că (Putin) va folosi aceste arme. Nu cred că lumea îi va permite să folosească aceste arme”, a declarat preşedintele ucrainean.

”Mâine, Putin ar putea spune: în plus faţă de Ucraina, vrem şi o parte din Polonia, altfel vom folosi armele nucleare. Nu putem face aceste compromisuri”, a argumentat Zelenski.

    ”Noi vom acţiona conform planurilor noastre, pas cu pas. Sunt sigur că ne vom elibera teritoriul”, a promis Zelenski, care a calificat drept o ”mascaradă” referendumurile de anexare pe care Rusia le va desfăşura în perioada 23-27 septembrie în patru regiuni ucrainene parţial controlate de trupele ruse, respectiv Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

    Într-un discurs preînregistrat, Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă mobilizarea a 300.000 de rezervişti.

    ”Vom folosi cu siguranţă toate mijloacele la dispoziţia noastră pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a subliniat preşedintele rus, avertizând că ceea ce a spus ”nu este un bluf” şi estimând că ”scopul Occidentului este să slăbească, să divizeze şi să distrugă Rusia”